Taş Ocağı İhalesi
Güneysu Başköy köyü Altınkaya Mevkiinde bulunan taş ocağının İşletme ihalesi yapılacak
07-08-2014 / Güneysu

İHALE İLANI
                                                                                            T.C.
                                                             GÜNEYSU BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
1-İdarenin
a)Adresi   : Güneysu Belediye Başkanlığı
b)Telefon Ve Faks Numarası : 3441105 – 3441223
2-İhale konusu işin
a)Niteliği :Hammadde Üretim Ocağı (Taş Ocağı) Faaliyeti İşi işletme hakkının 4 yıl sure ile ihalesi,
b)Yeri :Rize İli, Güneysu İlçesi, Başköy Köyü, Altınkaya Mevkii Hammadde Üretim Ocağı  (Şartname ekin haritada yer ve koordinatları gösteriliş olan taş ocağı),
c)Miktarı   :904.050 Ton Malzeme Rezervi
3-İhalenin
a)Yapılacağı Yer  : Güneysu Belediyesi Encümen Salonu.
b)Tarihi Ve Saati  : 20/08/2014-14,00
c)Usulü    :2886 Sayılı Kanunun 45. Md. Açık (Arttırma) Teklif İhale Usulü
4- Şartname ve Ekleri Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde ve www.guneysu.bel.tr internet adresinde görülebilir, 1.500,00 TL. bedelle temin edilebilir. Şartname ve eklerini satın almayan ihaleye katılamaz.
5-Şartnamede yazılı Hammadde Üretim (Taş ocağı) Ocağı işletmesinin kira ihalesi, 2886 Sayılı Yasanın 45. maddesi gereğince, Güneysu Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda 20.08.2014 tarihinde saat 14.00’de,    Açık Teklif Usulü (Arttırma) ile yapılacaktır.
6-İşin muhammen bedeli ( 904.050 ton hammadde = 6.328,35 m3 (beton) X 144,34-TL.) 913.434,04-TL. (Tahmini bedeli hesabına KDV dahil değildir.) ve geçici teminat tutarları 27.403,02- TL. dir.
7- İhaleye Katılım Dosyasında Yer Alacak Belgeler;
7.1-Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkar odası veya     ilgili meslek odası belgesi;
7.1.1- Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkar odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
7.1.2-Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ihale tarihi itibari ile geriye dönük son 3 aylık dönem içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
7.2-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri
7.2.1-Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
7.2.2- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza beyannamesi.
7.3- İstekli tarafından her sayfası imzalanmış (tebligata adres beyanlı) ihale şartnamesi,
7.4- Şartname bedeli makbuzunun aslı,
7.5- Geçici teminatın yatırıldığına dair makbuzun aslı veya banka teminat mektubu,
7.6-Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.
7.7-Ortaklık beyannamesi. (Şirket ortaklarının paylarının ayrı ayrı gösterildiği belge.)
7.8-İhale yasağı olmadığına dair belge.
7.9-İhale tarihi itibari ile SSK ve Vergi Dairesi borcu yoktur yazısı.
7.10-İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli olan tüm tedbirlerin alınacağını dair taahhütname.
7.11-İhalede teklif verecek firmalar aktif olarak devam etmiş olduğu, faaliyet konusu işleri belgeleyen sözleşme veya resmi yazı niteliğindeki belgeler idareye sunulacak.( kamu işleri yürüten firmalar sözleşme örneğini sunacak, ilgili idareden aslının aynısıdır mührü yapılacak)
7.12-Taş ocağı işletmeciliği yaptığı ile ilgili olarak daha önce yapmış olduğu faaliyetleri belirten resmi belgeler idareye sunulacak.( iş bitirme belgesi-Kurumsal resmi yazı-geçici veya kesin kabul tutanağı v.b.)
8-İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.
9-Posta ile gönderilen teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.