Tüm Okul Süt İçiyor
Güneysu İMKB İlköğretim Okulu yapmış olduğu farklı uygulama ile sağlıklı bir nesil yaratma düşüncesini hayata geçirdi.
17-03-2011 / Güneysu

Okulun sağlık Temizlik Yeşilay Kulübü öğretmenleri olan Emel Yılmaz ve Ebru Dursun önderliğinde kulüp öğrencileri ile alınan karar doğrultusunda hafta içi her Perşembe günü 2. teneffüs saatinde okul bahçesine çıkan Okul personeli ve öğrenciler doyasıya süt içiyor. Konu hakkında konuşan Sınıf ve Sağlık Temizlik Yeşilay Kulübü öğretmenlerinden Emel yılmaz süt içme kararının öğrencilerin önerisi ile alındığını ifade ederek; “ Sene başında aldığımız karar üzerine her Perşembe günü 2. teneffüs saatini süt içme zamanı olarak belirledik. Gerek öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri doğal sütler gerekse Okul kantininden alınan Sütlerle okul bahçesinde toplanıyoruz ve teneffüste çalınan “Her gün iki bardak süt” şarkısı eşliğinde sütlerimizi içiyoruz. Sağlıklı bir nesil için süt içmenin gerekliliği üzerine daha farklı çalışmalarımız da olacak” dedi.