Türkiye İçin Evet Çıktı
Referandum sonuçlarının açıklanması ile birlikte yaptığı açıklama ile 12 Eylül Referandumu sürecinde tüm Türkiye`de olduğu gibi başbakanımızın baba ocağı Güneysuda da hummalı bir referandum çalışması yürütüldüğünü ifade eden Minder, &`;Burası nasıl olsa başbakanımızın baba ocağı demeden özellikle ramazan ayı boyunca mahalle mahelle, köy köy dolaşarak referandum hakkında hemşerilerimize bilgi verdik” dedi.
13-09-2010 / Güneysu

12 Eylül Anayasayasa değişikliğine Güneysulu seçmenlerin %90`ının evet dediğini kaydeden Minder “Referandum sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen çoluk çocuk yaşlı genç tüm Türkiye’ye sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Özellikle bu sürece partizanlık yapmadan anayasa değişikliği süreci diye bakan CHP’li ve Mhp’li arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 12 Eylül referandumundan çıkan bu sonuç Milletimizin teveccühüdür. Bu teveccüh ile 12 Eylül Referandumundan çıkan sonuç Vatana, Millete ve tüm hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.