Uğurluel Güneysu`ya Geliyor
Tarihçi yazar Talha Uğurluel "Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı Ve Harem” konulu konferansın sunumu için İlçemize geliyor.
20-02-2013 / Güneysu

Güneysu Belediye Başkanlığı ve Güneysu Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan ve Eğitim Gelişim Platformu tarafından yürütülen “Ailem Mutlu Türkiye’m Umutlu” projesinin ikincisi 24/02/2013 Pazar günü düzenlenecek.
       Tarihçi yazar Talha UĞURLUEL tarafından “Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı Ve Harem” konulu konferans Pazar günü saat 13.00’da Güneysu Öğretmen Evi Konferans Salonunda düzenlenecektir.
       Konuyla ilgili Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder yaptığı açıklamada,”Tarihi olayları ve şahsiyetleri konu alan TV dizilerinin sırf reyting uğruna tarihi olayları çarpıttığı, yıprattığı, örselediği ve bunun sonucunda özellikle genç dimağlara gurur duyacakları bir ecdat değil de şüphe ve nefretle bakacağı bir ecdat ve Osmanlı imajı çizildiği aşikârdır. Bizlerde bu yanlışa dur demek, bu yanlış tarih anlayışının izlerini bir nebze olsun silebilmek amacıyla doğru tarihi doğru kaynaklardan ve doğru kişilerden öğrenebilmek için işinin uzmanı akademisyen ve araştırmacı tarihçilerden istifade yoluna gidiyoruz. Bu amaçla düzenleyeceğimiz Konferansımıza tüm halkımız davetlidir". dedi.

@MURAT ÖZBEY
22 Şubat 2013 Cuma 01:42
ÇOK DEĞERLİ BİR TARİHÇİ ORADA OLUP DİNLEMEK İSTERDİM .
  YORUM DEVAMI