Ürdün’den Güneysu’ya Kardeşlik Köprüsü
Ürdün`den Güneysu`ya kardeşlik köprüsü kuruldu.
27-07-2015 / Güneysu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Okulu ile Ürdün Akademiyyetül Huffaz okulu kardeş okul programı yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda Ürdün’e giden 25 Güneysulu öğrenci şimdi de Ürdün’den gelen 33 Ürdünlü öğrenciyi misafir ediyor. Ürdün ile Güneysu arasında kurulan kardeşlik köprüleri neticesinde Ürdünlü misafir öğrenciler ilçemiz ve ilimizde kalarak yabancı dil seviyesini geliştirip eğitimlerine katkı sağlayacak. 20 gün ilçemizde, 5 gün de İstanbul’da konaklayacak olan Ürdünlü öğrencilere Güneysu Öğretmen Evinde Cuma namazından sonra bir öğle yemeği verildi. Yemeğe Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ve çok sayıda misafir iştirak etti.

Kültürlerimizin ortak yönlerinden ve din kardeşliğinden bahseden Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan “Mallesef şu anda Müslüman Müslüman’ın kanını akıtmaktadır. Bugün Güneysu’da yetişen öğrenciler ve Ürdün’de yetişen öğrenciler, gelecekte İslam kardeşliğinin temelini oluşturup tekrar o güçlü İslam birliği dönemine döneceğimizden yana bize ümit veriyor. Maalesef burada Kaymakamımız ve sizin okulunuzun müdürü İngilizce anlaşmak zorunda kaldılar. Keşke birbirimizin dilini anlayabilsek inanıyorum ki bu kardeşlik bağlarını çok daha kısa zamanda geliştiririz. Gelecekte İslam kardeşliğini tesis edecek bu güzel gençliği saygıyla selamlıyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum.” Diyerek düşüncelerini belirtti.

Başkan Turan’ın ardından fikirlerini sunan Ürdünlü öğrencilerin okul müdürü Salah Derdes, birlik beraberlik, kültürlerimizin ortaklığı ve kardeşlikten bahsetti. Misafir müdürün konuşmalarının ardından söz alan Kaymakamımız, “ Maalesef biraz önce müdürümüzle İngilizce anlaşabildim. Lisanlarımız aynı değil. Burada kelimelerimizle değil de lisan-ı hal’le yani hâl diliyle anlaşacağız. İslam coğrafyasında ayrılıklar ve çözülmeler var. Sıkıntıyı kendimizde aramamız lazım. Kur’an’ı anlamayışımızda aramamız lazım. Müslüman kardeşlerimizi idrak edemeyişimizde sorunu aramak lazım… İşte burada görüyorsunuz ki anlaşmak için bize ait olmayan bir İngiliz dilini kullanmamız gerekiyor. İnşallah iki ülke arasında bu gidiş gelişler, anlaşmamız noktasında güzel bir adım olur. Ben tekrar misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti.

Yemeğin ardında Güneysu Öğretmen Evinde bir hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, kaldıkları yere gitmek üzere oradan ayrıldı. Daha sonra Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş’ı ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan’ı makamında ziyaret eden Ürdünlü okul idarecileri, Güneysu Kaymakamı ve Güneysu Belediye Başkanı tarafından birer hediye ve hatıra fotoğrafıyla uğurlandı.