Zavendikli Hoca Anıldı
Zavendikli Mustafa Yıldız hocanın Ölümünün 4.yıldönümünde ismini taşıyan camide yapılan programla anıldı.
22-10-2013 / Güneysu

Rize’nin gönül insanı, kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi vuslatının 4.yıldönümünde kabri başında ve köyünde bulunan camide yapılan programla anıldı.

Anma programına Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İrşad Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ali Saruhan, Rize’nin önemli imam hatiplerinden Abdulkadir Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder; “Merhum Mustafa Hoca Efendi gibi hocalarımızın aramızdan ayrılması pek hayra alamet sayılmaz. Onun yetiştirdiği ve irfanını öğrettiği birçok talebesi bugün onun yolundan gitmek için çabalamaktadır. Onun öncülüğünde açılan İRŞAD vakfı sayesinde toplumumuzda ilim ve irfan sahibi insan sayısı artmaktadır. Zira Türkiye fetret dönemini geride bıraktı. Bu âlimlerin yetişmesine yol açan eğitim sistemleri için önemli adımlar atıldı. İnşallah bu eğitim sistemi yüce dinimizi öğrenmek anlamak suretiyle Yıldız hocamız gibi yıldız insanlar çoğalacaktır. Mustafa hoca efendimizin yetiştiği o dönemler hiçte uygun değildi. Çok zor şartlarda yetişti.  O dönemlerde kuran okumanın serbest olduğu dönemler değildi. İslami özgürce yaşayamadığımız dönemlerden geçtik. O dönemlerde yetişen hocalarımızın yanında bu dönemde daha çok hocalarımızın yetişeceği kanaatini taşıyorum” ” diye konuştu.
İki yıldır Güneysu’da görev yaptığını belirten Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek; “Burada görev aldığım sürede Merhum Zavendikli Hocamızın izlerine her yerde rastlıyorum. Güneysu sokaklarında, mahallerinde, köylerinde onun yetiştirdiği ve ilim irfanını aktardığı talebeleri ve eserlerini görüyoruz” şeklinde konuştu.
Anma Programı kabri başında Kur-an-ı Kerim okunmasının ardından, Zavendikli Mustafa Hoca Camiinde güzel sesli hafızların Kur-an-ı Kerim ve Kasidelerin okunması ile sona erdi.