Zavendikli Hocaefendi Kabri Başında Anıldı
Programa Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, İstanbul Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu, İl Müftü Vekili Yahya Çankaya, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Rize Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, İrşad Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
01-11-2012 / Etkinlikler

Program Rize Orta Cami İmamı Hafız Mustafa Yılmaz, Trabzon falkoz Kur’an kursu öğretmeni Bayram Koç ve İstanbul Yeşil Camii Kur’an kursu öğretmenlerinden Ercan Çakıroğlu’nun Kur’an-ı Kerim okumalarıyla başladı.

Anma Programında konuşma yapan Güneysu İlçe Müftüsü Ali Çakmak; “ Rize’miz çok değerli insanlar yetiştirmektedir. Zavendikli hocamızı sadece bu sene-i devriyesinde bir fatiha bir yasinle anıp da yıl boyunca unutmamamız gerekiyor. Onun için aydın düşünebilen ahlaklı insanlar yetiştirmek zorundayız” dedi.

Rize merkez vaizi Apdulkerim Çevik; “ Zavendikli Mustafa Hocamız kendini kuran hizmetine adamış bir insandı. Din hizmeti aşamasının her safhasında kendini göstermiştir. Toplum değerlerinin kaybedildiği bir dönemde topluma değerlerini hatırlatmıştır ” dedi.