Bakır İşlemeciliğinde Seri Üretim Dönemi
"Hünerli Eller Atölyesi" ismi verilen üretim merkezi, 20`nin üzerinde bakır işleme makinesi, işlemeye altın görünümü veren 2 adet daim kart makinesi, yüzük, kolye, küpe ve toka yapımı malzemeleri, bakır işleme ürünleri gümüşleme odası ile orta ölçekli bir atölye halini almış oldu.
04-04-2012 / Güneysu

Konu hakkında açıklama yapan Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek; “Rize Valiliğinin destekleriyle, Güneysu Kaymakamlığımızın önderliğinde ve Güneysu Belediyesinin katkılarıyla yürütülen "Hünerli Eller Çalışıyor" Projemiz Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle makineli üretime geçti. Bir taraftan mesleğini ilerleten bayanlarımız, bir taraftan da aldıkları siparişlerle ev ekonomilerine gün geçtikçe daha çok katkı sağlama noktasına ulaştı. Bu noktada, makineli üretime geçen Güneysulu bayanlarımız her geçen gün Bakır İşleme sanatının inceliklerini daha iyi öğreniyor. Bayanların şu ana kadar kat ettikleri yol gerçekten de memnuniyet verici. Atölyemiz artık her türlü alt yapısı ile seri üretime hazır hale gelmiştir. Bakır işlemeciliğinde takı tasarım işçiliğini de da projemize dahil etmiş bulunmaktayız. Takı tasarımı ile de projemize yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz. Projemizde devam eden Güneysulu bayanlar elde ettikleri tecrübe ve makine kullanımında gösterdikleri performansla artık sadece ilimize değil bölgemize hatta tüm Türkiye geneline hitap edebilme noktasına geldiler. Projemizi takip etmek ve ürünler hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız proje için kurulan guneysubakir.com isimli internet sayfasını takip edebilirler" dedi.