Bursa Rize Günlerinde Güneysu Standı Yoğun İlgi Gördü.
31-03-2016 / Etkinlikler

10 – 13 Mart tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Bursa Rize Günleri, beklenenin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Yaklaşık altmış bin civarında ziyaretçinin ziyaret ettiği, Bursa Rizeliler Derneği tarafından organize edilen tanıtım organizasyonunda standımız da yoğun bir ilgi gördü.
Bursa ve Rize’nin kardeş şehir olması nedeni ile belirlenen kardeşlik teması doğrultusunda kündekari motif ve turkuaz renk ile stant tasarımı bütünleştirildi. Bursa’nın Osmanlı Devleti’nin başkenti olmasını da anımsatan motifler, renkler ve unsurlar bu etkileşimin pekişmesine neden oldu. Özellikle Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii görseli ve büyük Güneysu görseli dikkat çekerken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın görselinin yer alması organizasyonun en ilgi çeken ilçe standının Güneysu olmasında etkili oldu. Gelen ziyaretçilerimiz ile ulusal ve yerel basının Cumhurbaşkanımızın maketi ile fotoğraf çektirmeye çalışması en dikkat çeken faaliyetlerden biriydi.

Standımızı İçişleri Bakanımız Sayın Efkan ALA, Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, Rize Milletvekilleri Hasan KARAL, Hikmet AYAR, Osman Aşkın BAK, Bursa Milletvekilleri, İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet MİNDER,ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, Vali Yardımcımız Turan YILMAZ, Bursa ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ali YIĞCI, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet AK, çok sayıda bürokrat ve işadamları ile İstanbul, Bursa ve çevre illerden gelen dernek temsilcileri de ilçe standımızı ziyaret edenler arasındaydı.

Rize ilimizin ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının karşılıklı ziyaretleri de ilçeler arasındaki misafirperverliği ön plana çıkardı.
Güneysu Kaymakamı  İhsan Selim BAYDAŞ ve Güneysu Belediye Başkanı Halil TURAN’ın katkıları ile gerçekleşen bu organizasyonda standa gelen misafirlerimizle tek tek ilgilenildi.

8 Mart Cuma günü saat 14.00’da yapılan açılış töreni ile başlayan ve 13 Mart Pazar günü Kaymakamımız Sayın İhsan Selim BAYDAŞ ve Belediye Başkanımız Sayın Halil TURAN’a sertifikaların takdim edilmesi ile sona erdi.
Emeği geçen herkese özellikle el ürünleriyle standı zenginleştiren Halk Eğitim Merkezi personel ve kursiyerlerine teşekkür ederiz.