2020 YILI PROJE ÇALIŞMALARIMIZIN DURUMU

30/01/2021
2020 YILI PROJE ÇALIŞMALARIMIZIN DURUMU
2020 Yılında 'Köprü yenileme projelerimiz' kapsamında yapılanlar;
Güneysu Küçükcami mahallesi ile Birlik mahallesini birbirine bağlayan Kamburlu köprüsü, Ulucami mahallesi ile Adacami mahallesini birbirine bağlayan Adacami köprüsü artan trafik yoğunluğu ve fiziki koşullara cevap vermemesi nedeniyle yenilmesi ihtiyaç olmuştur.
Proje kapsamında Kasım 2019 tarihinde Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Ankara'da Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemir ile yaptığı görüşmeler neticesinde köprülerin yenilenmesine karar verildi. Proje ve fizibilite çalışmaları DSİ tarafından yürütüldü.
2020 yılında ilk aşamada Birlik mahallesi ile Küçükcami mahallesini birbirine bağlayan kanburlu köprüsünün yıkımıyla başlanan proje 2021 yılında Adacami köprüsünün yıkımı ve yapımı ile devam edecektir.