GÜNEYSUBELEDİYESİ
2022 YILI PROJELERİMİZİN DURUMU

2022 YILI PROJELERİMİZİN DURUMU

13/01/2023
2022 YILI PROJELERİMİZİN DURUMU
Köprü Projelerimiz.

Güneysu Küçükcami Mahallesi ile Birlik mahallesini birbirine bağlayan Kamburlu köprüsü, Ulucami mahallesi ile Adacami mahallesini birbirine bağlayan Adacami köprüsü artan trafik ve fiziki koşullara cevap vermemesi nedeniyle ihtiyaç ve estetiğinede dikkate alarak köprülerimizin yenilenmesi çalışmaları başlatıldı.

Proje Kasım 2019 tarihinde Belediye Başkanımız Rıfat ÖZER, dönemin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemir ile yaptığı görüşmeler neticesinde köprülerin yenilenmesine karar verildi. Proje ve fizibilite çalışmaları DSİ tarafından yürütüldü. 2020 yılında Birlik Mahallesi ile Küçükcami Mahallesini birbirine bağlayan Kanburlu köprüsünün yıkımı ve 2022 yılının ilk ayında Adacami köprüsünün yıkımı gerçekleşmiştir. Her iki körünün de peyzaj çalışmaları devam etmekte olup, köprülerimiz trafiğe açılmıştır

Diğer köprü projelerimiz ilse Ulucami Mahallesi ile Birlik Mahallesini Güneysu Emniyet Müdürlüğü Kavşağı karşısında bir birine bağlayacak yeni bir köprü projeye 2021 yılı içerisinde çalışmalarına başlandı. 2022 yılında trafiğe açılmış olan körümüz peyzaj çalışmaları devam etmektedir.

Aşağı kiremit Mahallemizdeki Ballı dere köyü grup yolu üzerinde bulunan ve 2021 Temmuz ayında yaşanan afette köprünün fiziki yetersizliği görülmüş olup DSİ ile yapılan görüşmeler neticesinde yenilenmesi karar verilmiştir. Bu köprünün de 2022 yılı %95 kısmı bitirmiştir.

Toplamda 4 adet yeni köprü ilçemizin tarihi dokusuna uygun ve ulaşım anlamında Türkiye yüzyılına yakışır bir projeler olmuştur. Bu güzel eserlerin 2023 yılında tamamlanması ile ulaşım noktasında ilçemiz büyük bir atılım yapmış olacaktır.

Bu Kategorideki Diğer Haberler