BELEDİYEMİZDEN YENİ BİR PROJE DAHA

02/07/2020
BELEDİYEMİZDEN YENİ BİR PROJE DAHA
Çay Atıklarından Biyokütle Enerji Santrali Kurulumu Fizibilite Projesi
Doğu Karadeniz kalkınma ajansı tarafından fizibilite çalışmaları kapsamında % 90’lık kısmı finanse edilen projede Çay Atıklarından enerji üretilmesi fizibilite çalışmalarına başlanacaktır.
Söz konusu proje ile doğal ortamlarda bulunan atık ağaç ve türevleri ile siyah çay üretimi sonrası ortaya çıkan çay çöpleri kullanılarak enerji üretimi yapılması planlanmaktadır. Fizibilite çalışmalarına 1 ay içerisinde başlanacak olan projede 6 aylık süre zarfında fizibilite çalışmaları tamamlanması hedeflenmektedir. Proje doğrultusunda, üretilecek enerji miktarı, kullanılacak atık ağaç ve çay atıkları değerlendirilerek, istihdam sayısının yanında uygulanabilecek proje tiplerde tespit edilecektir. Kamu ve özel sektöre örnek projeler arasında yer almasını düşündüğümüz proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Onur ADIYAMAN ve Belediye Başkanımız Rıfat ÖZER tarafından fizibilite çalışmalarının için hibe ödenek sözleşmesi imzalandı.