İÇME SUYU DEPO PROJELERİ

2011 yılında yapılan içme suyu paket arıtma tesisi, depolar, isale ve şebeke hatları ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda nüfus yoğunluğuna göre şebeke hatlarına ilaveler yapıldı. 2011 Yılında yapılan projede Güneysu merkezi besleyen 200 metreküp depo onarım yapılarak ilçemize su vermeye devam etmiştir.

İlçemizin artan nüfus sayısına bağlı olarak ilçemiz merkezi besleyen depo yetersiz kalmakla birlikte depo iç kısmında çelik borularda deformeler meydana gelmiştir. Mevcut deponun bulunduğu yerin afet bölgesinde olması nedeniyle kapasitesi 2.000 metreküp çıkarılarak yerinin değiştirilmesi düşünülmektedir. Ayrıca tüm içme suyumuzda bulunan 9 adet deponun beslendiği 500 tonluk ana deponun da kapasitesi 4.000 metreküp çıkarılarak arıtma tesisi su kesintilerinde etkilenmemesi planlanmaktadır.