50 Yıl Sonra Aynı Sıralarda
Rize`nin Güneysu ilçesi Adacami köyü ilkokulundan mezun olan öğrenciler, 50 yıl sonra aynı sınıfta bir araya geldi. Sınıf öğretmeni Hasan Şişmanoğlu, yarım asır sonra öğrencilerini karşısında görünce duygusal anlar yaşadı. Buluşmaya Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile Kaymakam Davut Düzgün de katıldı.
16-10-2018 / Güneysu

Güneysu ilçesinde Cumhuriyet döneminin ilkokullarından Adacami köyü ilkokulunda, 1963-68 yılında arasında eğitim gören öğrenciler yıllar sonra sosyal medya üzerinden görüşmeye başladı. Telefonla birbirlerini arayan ve özel günlerde görüşen aralarında belediye başkanı, mühendis, doktor, iş adamı, esnaf ve emeklilerin de yer aldığı 15 kişilik grup, bir araya gelmeye karar verdi. O dönem öğretmenleri olan Hasan Şişmanoğlu'na da (72) ulaşan grup, Rize, İstanbul ve Ankara'dan geldikleri Adacami Köyü İlkokulu'nda 50 yıl sonra buluştu. Öğretmenleri Hasan Şişmanoğlu'nun kitap dağıttığı ve hitap ettiği eski öğrencileri oturdukları sıralarında eski günleri yad etti. Şişmanoğlu'nun getirdiği eski fotoğraflarda kendilerini arayan grup, okulu önünde yarım asır sonra yeniden toplu fotoğraf çektirdi.

Şefki GÜNDOĞAR ()
14/11/2018
Muhittin PEHLİVANIN Eşi (Ev Hanımı)
13/11/2018