8 Yıldır Yaşatılan Gelenek
Güneysu Adacami Mahallesi 8 yıldır belirlenen günde topluca iftar açmanın mutluluğunu yaşıyor.
01-11-2012 / Güneysu

Bu yıl yapılan geleneksel iftar yemeğine Güneysu Kaymakamı Suat Demirci, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Rize il milli eğitim müdürü Rasim Çelik, Adacami Mahallesi Muhtarı Ahmet Ziya Mercan, mahallenin hayırsever işadamlarından Süleyman Kanbur ve Mustafa Topal ayrıca çok sayıda misafir ve davetli katıldı.

İftar yemeği önceki senelerde olduğu gibi Adacami İlköğretim okulunda yapıldı. İftara katılan misafirler bu geleneğin gelecek senelerde de yaşatılması için temenniler bulundular. Geleneksel Adacami İftar yemeğinin bu yıl 8. sini yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını dile getiren Adacamili işadamlarından Süleyman Kanbur; “Adacami Mahallesi sadece ramazan aylarında değil hemen hemen her zaman bu tarz organizasyonların altından kalkmayı başarmaktadır. Ramazan ayı dayanışmanın, yardımseverliğin, dahası cömertliğin öne çıktığı yegâne aydır. Bu geleneğimizi gelecek nesillere aktaracağız. Adacami mahallesi olarak davetimizi kırmayıp aramızda olan konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.