Bab-ı Alem Derneği Güneysu`yu ziyaret etti.
Öğrenciler arasında Doğu Türkistan`lı öğrencilerin olması Başkan Minder`i duygulandırdı.
09-07-2009 / Güneysu

Güneysu’ya gelen Dernek üyeleri ve Öğrencilerine Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder tarafından Öğretmenevi’nde kahvaltı verildi. Bab-ı Alem Uluslar arası Öğrenci Derneği yetkilileri ve öğrencileri Güneysu’yu yakından tanıma fırsatı buldu. Gezi faaliyetleri çerçevesinde Güneysu’ya gelen Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin eğitim sorumlusu Ali Arıtmak, derneğin faaliyetlerini tamamen yabancı öğrencilere yönelik oluşturduklarını ifade etti. Derneğin Eğitim ve Sosyal çalışmaları olduğunu belirten Arıtmak, Türkçe öğrenme ve Yabancı Dil Eğitimi, Diksiyon ve kompozisyon kurslarının yanı sıra sosyal çalışmalar kapsamında gezi faaliyetleri yaptıklarını söyledi. Düzenledikleri Karadeniz gezisi çerçevesinde şimdiye kadar: Karabük, Kastamonu, Safranbolu, Samsun, Amasya ve Gümüşhane’yi dolaştıklarını ifade eden Arıtmak: “Dünyanın hemen her ülkesinden öğrenciler derneğimiz bünyesinde çalışmalarını yürütmektedir. Nuh’un gemisini andıran bir yapımız var.” dedi.

Güneysu’yu ziyaret eden Bab-ı Alem Derneği’ne Güneysu hakkında bilgiler veren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder: “Balkanlardan, Afrika’dan, Asya’dan ilçemizi ziyaret eden çok değerli öğrenci arkadaşları bir araya toplayıp ilçemize getiren babı alem Uluslararası Derneğine teşekkür ediyorum. Türkiye büyük bir imparatorluğun bakiyesi üzerine kurulmuştur. Dünya sorunlarına ilgisiz kalması mümkün değildir. Türkiye Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar olan yerleri adaletle yönetmiş ve sorunlara çare olmuş büyük bir millettir. Maalesef son zamanlarda kendi kabuğumuza çekilerek kendi halinde izole olsa da son dönemde dünyada Türkiye’nin hak ettiği yeri alabilmesi için dış politikada köklü değişiklik yaşandı. Yaşanan bu değişimden önce sivil toplum kuruluşlarını tebrik etmek gerekmektedir. Ülke dışından buraya öğrenci getirmek ya da buradan dışarıya öğrenci götürerek yarının büyük Türkiye’sinin temel taşına büyük katkı yapmaktadır. Bu düşünce ile (İHH)
Uluslararası Yardım Teşkilatının bir yan kuruluşu olarak Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci
Derneği, Türk ve İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm dünyadan ülkemize gelen öğrencileri bir çatı altına toplayarak çalışma yürütüyor. Bu ferasetli davranışından dolayı arkadaşları tebrik ediyorum.” dedi.

Minder: “Çin’i protesto ettiğimi tüm dünyaya haykırıyorum”

Doğu Türkistan’da bir vahşet yaşanıldığını ifade eden Minder: “Bugün Doğu Türkistan’ın dünyayla alakası kesilmiş. Ölü sayısının ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Yüzler, Binler konuşuluyor. Özellikle Cumhurbaşkanımızın burayı ziyaretinden 1 hafta sonra bu facianın, bu dramın Doğu Türkistan’da yaşanılmasını büyük bir üzüntü ile izliyoruz. Medeni dünyaya seslenmek istiyorum. Bu vahşete seyirci kalmamak gerekmektedir. Çin’e bir şekilde dur denilmelidir. Bosna Hersek’e, Filistin’e ve Dünyanın değişik yerlerinde Müslüman kardeşlerimize görülen zulüm şimdi doğu Türkistanlı kardeşlerimize reva görülüyor” dedi. Tüm Türkiye’ye, herkese seslendiğini vurgulayan Minder: “Çin mallarına karşı bir boykot uygulamak gerekmekte. Çine dur demek lazım. Çini de buradan protesto edip kınadığımı haykırıyorum. Bu soykırımın biran evvel son bulmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Minder’in konuşmasından sonra başta Doğu Türkistanlı öğrenciler olmak üzere tüm konuklar duygulu anlar yaşadı.