Cumhurbaşkanı Baba Ocağında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize`de
14-10-2014 / Güneysu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos`taki cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ilk kez memleketi Rize`nin Güneysu ilçesine geldi.Trabzon ve Kendirli programı nedeniyle saat 23.00 sıralarında ilçeye gelen Erdoğan, ilçe merkezinde geç saatlere rağmen kendisini bekleyen hemşehrilerine teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı otobüsünden kısa bir konuşma yapan ve yarın ki Rize programın hakkında bilgi veren Erdoğan "Yarın inşallah Kaptan Erdoğan İmam Hatip Okulu`nun resmi açılışında birlikte olacağız. Rize`de bir çok programımız olacak. Rize`deki toplu açılış töreni sonrasında Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`nin akademik yıl açılışına katılacağız. akşam da Rize`deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle akyam yemeğinde buluşacağız. Yarın sizlerle inşallah buluşmak üzere" diyerek Merkez mahallesindeki evine gitti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, baba ocağı  Güneysu ilçemizde Kazancı Holding tarafından yaptırılan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam-Hatip Lisesi`nin açılışını yaptı.
       Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, baba ocağı “Güneysu kendi bağrından, kendi toprağından, kendi evlatları içinden bir Cumhurbaşkanı çıkardı. İlk defa doğrudan seçimle iş başına gelen cumhurbaşkanının memleketi oldu. Şahsen Güneysulu olmakla hep iftihar ettim. Güneysu’nun da şahsımla iftihar etmesini sağlayacak, sizleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahcup etmeyeceğim” diye konuştu.

“Bugün şahsım için çok anlamlı” diyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak hem ilimiz Rize’yi hem baba ocağı Güneysu’yu ilk kez ziyaret etmenin heyecanını yaşıyorum. Aynı zamanda babam Güneysulu Dumankayalı eski adı Pilihozlu, İstanbullu kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yapacak olmanın da sevincini yaşıyorum. Okulumuzu yaptıran özellikle Kazancı Holding’e, Ali Metin Kazancı’ya tüm Kazancı Ailesi’ne merhum babamın hatırasını yaşatmak üzere ismini bu okula vermeleri nedeniyle kendilerine şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerinikullandı.
         Törene, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan`ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,Rize Valimiz Ersin Yazıcı,MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ,Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga,Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder, Kaymakamımız İhsan Selim Baydaş,Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İl Protokolü,İlçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
19 Ekim Pazar günü Bayburt’a hareketi öncesinde Güneysu Kaymakamlığı’nda ilçedeki mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Erdoğan, onların dertlerini dinledi, sohbet etti. Muhtarların talepleri üzerine Kaymakam Selim İhsan Baydaş ve belediye başkanı Halil Turan’a talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Ardından Kaymakamlık çıkışında muhtarlarla bir hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, hasta bir kız çocuğu ile de sohbet etti. Kendisi ile görüşmek isteyen hemşehrilerine saatini göstererek Bayburt programına geç kaldığını ifade eden Erdoğan, ardından 2’si Cumhurbaşkanlığı’na, 2’si de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 4 helikopterle beraberindeki bakanlarla Bayburt’a havalandı.