Ferah Cami Açılışı Gerçekleşti
Merkez Mahallesinde 2011 yılında yapımına başlanan Ferah Cami inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.
11-09-2015 / Güneysu

Cami açılışına Rize Müftüsü İsmail Yalçın Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Tarım İl Müdürü Şafak Bulut Güneysu İlçe Müftüsü Abdülkerim Çelik, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Kuran tilaveti ardından konuşma yapan Ferah Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkan yardımcısı Musa Topçu Bu eserin yapımında gerek maddi gerek manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize özellikle teşekkür ediyorum dedi.Yapmış olduğumuz bu eser bölgemize geçmişten geleceğe estetik kültürümüzün aktarılmasına güzel örnekler oluşturmaktadır.2011 yılında yapımına başladığımız cami inşaatı, lojmanı , tuvalet ve şadırvanı 13 ay gibi bir kısa sürede 712,00,00 tl ye tamamlamayı Mevlam  bizlere nasip etti.Dernek Başkan Yardımcısı Topçu açılışımıza gelen misafirlere teşekkür etti.

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan yaptığı konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın da önemseyerek tavsiye ettiği yöresel mimari özelliklerini taşımaktadır.bu özelliği taşıması sebebi ile bir örnektir. dedi Eserin yapımında emeği geçen başka dernek Başkanı Mehmet Emin Topçu beye ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İl Müftüsü İsmail Yalçın Hocanın duası ardından açılışa geçildi. Kılınan Cuma namazı akabinde cemaate yemek ikram edilerek program sona erdi.