Güneysu Kızılay Derneğinden Gönüllüler Buluşması
Güneysu Kızılay Derneği Kızılay Gönüllüleri kaynaşma yemeği Güneysu Öğretmenevinde gerçekleşti.
29-08-2016 / Güneysu

Programa Güneysu Garnizon Komutanı Ütğm. Nihat Önal, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Türk Kızılayı Trabzon Bölge Müdürü Dr. Dila Baran,  AK Parti Güneysu İlçe Başkanı M. Akif Karslı, Rize Kızılay Derneği Başkanı Bahattin Karali, Güneysu Kızılay Derneği Başkanı Abdullah Yığcı, Daire Amirleri ve Güneysu Kızılay Gönüllüleri katıldı.

Yemeğin ardından Güneysu Kızılay Derneği Genel Sekreteri Hikmet YANIK Güneysu’da derneğin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. İlçemizdeki kan bağışçılarımızı arttırmak amacıyla mahalle ve köylerinizde Kızılay gönüllüleri tespit edildiğini ve bu gönüllü vatandaşlarımız sayesinde de ilçemizin kan grubu haritasının çıkartıldığını, böylece mahalle mahalle, köy köy kan gruplarımız ve bağışçılarımız tespit edildiğini, bu sayede kana ihtiyaç duyulması halinde ihtiyaç sahibinin ikamet ettiği köy ya da mahalledeki bağışçılara anında ulaşma imkânına sahip olduğunu ifade eden YANIK, bu yemeğinde bu gönüllülerimizi bir araya getirmek ve onlara teşekkür etmek amacıyla gerçekleştiğini ifade etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Güneysu Kızılay Derneği Başkanı Abdullah YIĞCI katılımcılara teşekkür ederek, Kızılaya kan bağışında bulunan tüm gönüllülere ve bu gönüllülerin ilçemizde gerçekleştirdiği Kan Bağışçısı belirleme çalışmalarındaki özverilerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti. Güneysu Kızılay Derneği olarak ilçemizde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Güneysulu hayırsever büyüklerimize de katkılarından dolayı müteşekkir olduklarını ifade eden başkan, çalışmalarımızın Kızılay Genel Merkezimizin desteğiyle devam edeceğini sözlerine ekledi.
Başkan ayrıca 2016 yılı Ekim ayında da Organ ve Kan Bağışı konusunda vatandaşlarımızı ve özellikle gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla alanında uzman kişilerce bir bilgilendirme paneli çalışmamız olacağından, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini, ilerleyen günlerde bu panelin ayrıntılarını ilçemiz vatandaşlarına duyuracağımızı da ifade etti.
Daha sonra söz alan Türk Kızılayı Trabzon Bölge Müdürü Dr. Dila Baran Güneysu’da olmaktan ve ilçedeki çalışmaları ve gayretleri yerinde görmekten son derece memnun olduğunu ifade eden Baran,  Türk Kızılayı olarak tüm dünyada ve ülkemizde mazlumların ve ihtiyaç sahibi olanların yanında olmanın gururunu taşıdıklarını ifade etti.
Program daha sonra katılımcıların ve tüm Kızılay gönüllülerinin beraber çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.