Güneysu Kızılay`dan Anlamlı Etkinlik
2014 Yılının son aylarında kurulan, Güneysu Türk Kızılay Şubesinin kısa sayılacak zamanda ortaya koymuş olduğu çalışmalar kamuoyu tarafından takdirle karşılanıyor.
16-02-2015 / Güneysu

Türk Kızılay Güneysu İlçe Başkanı Abdullah Yığcı; Kızılay şubesi olarak ilçemizde henüz dört aylık bir geçmişimiz vardır. Güneysu Kızılay şubemiz yönetimdeki gönüllü arkadaşlarımızla birlikte en önemli çalışmamızı birkaç gün önce gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Oldukça soğuk bir hava olmasına rağmen bir günde ilçemizden 45 ünite kan bağışımızı gerçekleşmiş olduk. Türk Kızılay Rize Şubemize ait kan toplama otobüsümüzü ilçemiz merkez camimizin önünde konaklatarak kan bağışında bulunmak isteyen hemşerilerimiz kan toplama aracımıza davet ettik. Görevli personelinde özverili çalışmalarıyla sadece kan bağışı ile yeterli kalmadık. Cuma namazı öncesi Merkez camimizde Yusuf karalı eğitim merkezinden gönüllü olarak ilçemize teşrif eden çok sayıda din görevlilerimiz ile bu zaman kadar Kızılay’a kan bağışında bulunmuş, maddi ve manevi destekler ve bugün hayatta olmayan hayırseverlerin ruhuna hatmi şerifler okuttuk. Ayrıca ilçemizdeki Kur’an kurslarında ’da hatimler indirdik. İlçemizde sürekli kan bağışında bulunabilecek vatandaşlarımızın envanterini çıkartıyoruz.

İlçemizdeki tüm STK temsilcileri, Siyası partilerimizin ilçe başkanları, mahalle ve köy muhtarlarımızı ziyaret ederek, Kızılay Güneysu Şubemize davet ederek bundan sonra daha da kapsamlı ve devamlılık arz eden çalışmalarımız müşterek yürütme kararı aldık. Katkı sağlayan herkesten Allah arzı olsun. RTE Üniversitemiz rektörlüğü ve ilahiyat fakültesi Dekanlığı ile işbirliğine giderek önümüzdeki haftalarda organ bağışı konusunda bir panel düzenleme çalışmaları yapacağız. İnşallah selamet köyü, Nanaroz mevki ortak bilinen mevkide bulunan Sağlık Meslek Yüksel Okuluna Türk Kızılay Güneysu şubesi olarak bir öğrenci yurdu kazandırma girişimlerimizi başlatacağız. Çalışmalarımızda bizlere her türlü kolaylığı sağlayan, İlçemiz Kaymakamı İhsan Selim Baydaş’a, İlçemiz Belediye Başkanı Halil Turan’a ve Türk Kızılay Rize Şubemize teşekkür ediyoruz. Merkez camimizde okuttuğumuz hatmi şerif çıkışında vatandaşlarımıza lokum  ikramında bulunduk. Kan bağışı gurur ve mutluluğunu yaşamak için, kan vermeye engeli olmayan herkesin şubemize müracaat ederek kan vermesini, bağışlamış olduğu bu kanın kurtarılan üç can olduğunu unutmamasını diliyoruz. “dedi.