Güneysu`da Değişim Süreci
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yıllardır üzerinde durduğu ve vurguladığı; &`;Yöresel evler yapın, yöresel mimariyi koruyun” sözleri baba ocağı Güneysu`da hayata geçti.
01-07-2013 / Güneysu

Güneysu son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını vurgulayan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder; “ Başladığımız birçok projeyi tamamladık. Bunun yanında devam eden projelerimiz var. Özellikle Güneysu ilçemizi yeni bir görüntüye kavuşturacak eski sokak projemizin sonuna yaklaştık. Bu yöresel mimari ile yapılan eski sokak projesi ilimize ayrı bir hava katacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır üzerinde durduğu ve vurguladığı; “Yöresel evler yapın, yöresel mimariyi koruyun” hassasiyetlerinin bir göstergesi olarak burada bir eski sokak ve eski çarşı projesinde bize fikir verdi. Rize mimarisine baktığımızda eski ile bütünleşmiş yapıları ilk defa burada görmüş olacağız. Bu projenin geliştirilip bir butik otele dönüştürülmesi ile ilgili bir çalışmamız var. Bu konuyu Sayın Başbakanımızla paylaştıktan sonra bu projeyi tamamen otele dönüştürme niyetindeyiz. Ayrıca yöresel mimariyi ilçemizde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde, İlçe Hastanesi’nde, okullarda, Rehabilitasyon Merkezi’nde ve diğer tesislerde görmek mümkün. Biz bu yapılarda Başbakanımızın hassasiyetini de vurgulamış olduk. Eski sokak projesi TOKİ ile Belediyemizin müşterek çalışması ile yapılan bir projeydi. Burada tamamlanmak üzere olan evlerin biraz pahalı olmasından dolayı vatandaşlarımız önceden talepleri olmasına rağmen vazgeçtiler. Bizde bu evlerin bir otele çevrilmesi için TOKİ ve turizmciler ile görüştükten sonra nihaiyi kararı Sayın Başbakanımız verecek” diye konuştu.
GÜNEYSU TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bölgemizin turizmde son yıllarda ilgi çekici bir hale geldiğini belirten Minder; “Özellikle Uzungöl bölgesi Arap turistlerin akınına uğruyor. Ama Rize ilimiz turizmden nasibini alabiliyor mu? Şu ana kadar aldığını söyleyemeyiz. Trabzon’da turizm firmalarının daha aktif çalışma içerisinde olması, tanıtımların daha yoğun ve yerinde yapılması, oradaki hareketin biraz daha fazla olmasının nedeni olabilir. Rize’de maalesef konaklama anlamında da sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Bizde bu ihtiyaca yardımcı olabilmek ve ilçemize gelen misafirleri konaklamalarını sağlamak için bu yapılan projenin otele dönüştürülmesi için düşüncelerimiz var. Ayrıca ilçemiz dereleri, yaylaları, mesire alanları ile de turizmden pay alacak konuma gelmiştir. Kıbledağı Kent Ormanı’na her geçen gün gelen misafir turist sayılarında artışı gözlemlemekteyiz. Şimdi kaymakamlığımız tarafından Doka ile hazırlamış olduğu proje ile Arap Düzü Mesire Alanı’nın turizme kazandırılma çalışmaları var. Orada da son derece güzel bir şelalemiz bulunuyor. Bunlarla beraber Güneysu turistler için bir cazibe merkezi olma şansını bize veriyor. Umuyorum ki düşündüğüm projeler bir an önce hayata geçer. Bununla beraber ilçemiz ilimiz turizmden gerekli katkıyı ve payı alır.  İnşallah ilçemiz yöresel turizmin merkezi olacaktır. Bütün gezmeyi ve doğayı sevenleri ilçemize davet ediyorum” diye konuştu.

@ali kandemir
02 Temmuz 2013 Salı 20:13
sayın beledıye başkanım çok güzel çalimalar yaptın. güneysu,yu tanıtın.güneysuyu daha güzel yapmak ıçın ugraştıgını bılıyorum allah senden ve ekıbınden razı olsun.tabıyı güneysunun gelışmesını ıstemeyenlerde var var olmaya devam edecekler ama ıktıdarları donemınde taş taş ustune koymadılar.mıllette gerekenı sandıkta yaptı.bız mılletın hızmetındeyız dedık yola cıktık allahta yardımcımız gelecegımız dahada güzel olacak inşallah.durmak yok yola devam.
  YORUM DEVAMI