Güneysu`da Gürgen İçme Suyu Sevinci
1 buçuk yıl evvel projelendirilip çalışmalarına başlanan &`;Gürgen İçme Suyu” projesinde son aşamaya gelindiği ve içme suyu depolarına Gürgen Köyü`nden getirilen suyun bırakıldığı öğrenildi.
12-08-2012 / Projeler

1 buçuk yıl evvel projelendirilip çalışmalarına başlanan “Gürgen İçme Suyu” projesinde son aşamaya gelindiği ve içme suyu depolarına Gürgen Köyü’nden getirilen suyun bırakıldığı öğrenildi.

Andon İçme suyu hattında meydana gelen arızalar sebebi ile çözümü 1 buçuk yıl evvel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İller Bankasına İçme Suyu Projesi yaptırarak bulan Güneysu Belediyesi, Gürgen içme suyunu ilçenin kullanmış olduğu mahallelerdeki su depolarına kadar getirdi. Gürgen İçme Suyu arıtma tesisleri ana kumanda merkezinden, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ile birlikte Su hattını ve depoları inceleyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Gürgen İçme Suyunun ishale hatlarının tamamlanarak, su dağıtım depolarına kadar getirildiğini ifade etti. Andon içme suyu hattında meydana gelen ilk arıza ile birlikte Gürgen İçme suyunun su depolarına akmaya başladığını ifade eden Minder: “Gürgen İçme Suyunu yapmamızdaki öncelikli hedefimiz olan hem Andon içme suyundan hem de Gürgen içme suyundan yararlanmaktı. Andon içme suyunda zaman zaman meydana gelen aksamalar ilçeyi susuzluk problemi ile karşı karşıya bırakmakta idi. Herhangi bir arıza ya da kesinti durumunda artık Gürgen içme suyunu devreye sokarak ilçemizde su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçmiş olacağız.” dedi.