Güneysulu Gençler Askere Uğurlandı
Güneysulu gençlerin askere uğurlanması çerçevesinde Güneysu Öğretmenevi`nde düzenlenen Askere Uğurlama Töreni renkli görüntülere sahne oldu. Tayfun Özçelik, Sami Kanbur ve Süleyman Kazancı isimli gençlerin askere uğurlanmaları öncesinde Güneysu Öğretmenevinde düzenlenen tören ile gençlere adeta düğün coşkusu yaşatıldı. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve İlçe Emniyet Müdürü Lütfi İnal`ın da iştirak ettiği eğlence programında dans edildi, horon oynandı, tören sonunda da havai fişek gösterisi yapıldı.
26-05-2009 / Güneysu

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Uğurlama Töreni hakkında konuşan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, gelenek ve göreneklerimizin en güzel yanlarından birisini oluşturan askere uğurlama töreninin gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli bir uygulama olduğunu ifade etti. Peygamber ocağı diye adlandırdığımız asker ocağına yolcu edeceğimiz gençlerin, her alanda ve mevkide olduğu gibi Askerlikte de Güneysu’nun adına yakışır bir şekilde hareket edeceklerinden emin olduğunu ifade eden Minder; “Geleneklerine bağlı bir gençlik elbette ki geleceğine daha fazla sahip çıkacaktır. Gençlerimiz, Askere, düğüne gider gibi giden bir milletin torunu olmanın bilinciyle gitmektedir. Aynı zamanda geriye döndüklerinde de aynı coşkuyla karşılanacaklarını bilen, sorumluluklarının farkında olan bir gençliğe sahibiz” dedi.