Mevlid-i Nebi İlk Programı Dua Tepesinde Gerçekleşti
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammet (SAV) dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olması münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
19-11-2018 / Güneysu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl “Hz. Muhammed ve Gençlik (Genç Sahabeler)” temasıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası için Güneysu Müftülüğü tarafından ilk program Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii’nde gerçekleştirdik.
      Programa Belediye Başkanı Halil TURAN, İlçe Müftüsü Abdulkerim ÇELİK, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Tayyibe Kursiyerleri, İlçemizde görevli İmam Hatip Hocaları ve vatandaşlar katıldı.
      Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii’nde İlçe MüftüsüAbdulkerim ÇELİK’ in kıldırdığı öğle namazının ardından kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Tayyibe Kursiyerlerinin muhteşem Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Kur’an -ı Kerim tilavetlerinin ardından İlçe Müftüsü Abdulkerim ÇELİK kısa bir sohbet ederek” Peygamber sevdası dolayısıyla bu kış mevsiminde 1130 rakımda toplanmanız Hz. Muhammed sevgisiyle anlatılabilir. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.
     Daha sonra davetlilere Güneysu Belediyesi’nin ikramının ardından kılınan ikindi namazı ve günün anısına çekilen resmin ardından program son buldu.

İletişim Tel : +90 (464) 344 11 05 - Fax +90 464 344 12 23 Adres : Güneysu Belediyesi Yusuf Hoca Cad. P.K 53350