Rize Özel Eğitim Değerlendirme Çalıştayı Güneysu`da Yapıldı.
Rize Özel Eğitim Değerlendirme Çalıştayı Güneysu Öğretmenler Evinde Yapıldı.
23-01-2013 / Güneysu

Toplantıya Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ,Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ,Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Rize İlinde engelliliğin önlenmesi projesi Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Özürlüler Destek programı (ODES) kapsamında Aile ve sosyal politikalar Bakanlığınca Rize Valiliği koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 1 yıl süreli 103,705,00TLbütçeli bir projedir.
Bu projenin amacı toplumun özürlü olmayan kesimlerini özürlülük konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.
Özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda faaliyetler yürütülerek koruyucu önleyici hizmetlerin  geliştirilmesini sağlamaktır.
 İl Milli eğitim Müdürü Saffet Yıldırım yaptığı konuşmada ;engelli öğrencilerin normal öğrencilerle bir tutulmaması gerektiği ve özel eğitim uygulaması gerektiğini vurguladı.Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ve velilerin topluma yol gösterici olduklarını söyledi.
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder Yaptığı konuşmada ;Konunun önemi ve İlçede bu hususta yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek bu programın Güneysu’da yapılmasından dolayı memnuniyeti dile getirerek Özürlüler konusunda her zaman elinden geleni yapacaklarını kaydetti.