21-26 MART ORMAN HAFTASI

22/03/2020
21-26 MART ORMAN HAFTASI
21-26 Mart Orman Haftası Başkanımızın Mesajı
Dünya nüfusunun hızla artması ve sanayileşmenin olumsuz etkisiyle ormanlarımız hızla yok olmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleri olan ormanlar, ekolojik yapının korunmasında da başlıca denge unsurudur. Bu durumun bilincinde olan bizler, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için her zaman olduğundan daha fazla ağaçlandırma yapmak mecburiyetindeyiz. Bizlere her konuda en güzel örnek olan Peygamber Efendimizin ağaç dikmenin önemini vurguladığı “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin” hadis-i şerifi ile medeniyetimizde ağaca ve ormana ne kadar değer verildiğini, mevcut ormanlar korunarak yeni ormanların oluşturulmasının her şeyden önce bir insanlık görevi olduğunu göstermektedir. Belediye olarak çevre ve doğayı korumak için sıfır atık projesini başlatarak doğa ve ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak, dönüşüm yapılan atıkların tekrar ekonomiye kazandırmak temel hedeflerimizi arasında olmuştur.
Gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak için herkesin en az bir ağaç dikmesini temenni ediyor, geri dönüşüm ile alakalı tüm vatandaşlarımızın çöp konteynırlarına atıklarını uygun olan çöp konteynırlarına bırakması önemle rica ediyorum.