Temiz Güneysu, Sıfır Atık Projesi

'Temiz Güneysu Sıfır Atık' projesi kapsamında ilk aşamada Merkez mahallesinde çöp toplama saatleri belirlendi. Bu konu ile alakalı İlçe esnafına bilgilendirme yapıldı. Proje ile alakalı ikinci aşamada merkezi yerlerdeki sac çöp konteynırları plastik konteynırlara dönüştürüldü.

Üçüncü aşamada geri dönüşümle alakalı çalışmalar oldu. Bu kapsamda Merkezi yerlere geri dönüşüm konteynırları konularak çöplerin tekrar ekonomiye kazandırılarak, daha temiz bir çevrenin  gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmektedir. Bu aşamada vatandaşlarımıza sms, bröşür dağıtılarak, bire bir ziyaretler yapıldı. İlçemizde çeşitli yerlere, evsel atık, dönüşüm atık (cam, kağıt, metal gibi ) çöp konteynırları ve muhtelif yerlere de tekstil kumbaraları konularak Güneysuda sıfır atık ve dönüşüm başlamış oldu.