Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Güneysuda TOKİ tarafında kentsel yenileme çalışmaları ile dört yüz konut yapılacak.
25-02-2014 / Projeler

Güneysu’da çok zamandır üstüne durulan kentsel yenileme projesinin yakın zamanda başlayacağını belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder; “Projeye ilçemizde Köprübaşı dediğimiz alanda sekiz yüz kişilik bir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yapılmasıyla başladık. Lisenin inşaatını bu yıl içinde bitirip Eylül ayında eğitim ve öğretime açmayı hedefliyoruz. Köprübaşı dediğimiz bölgede yapılan okulun ardından, çevresinde bulunan eski yıpranmış, estetik açıdan güzel olmayan, tamamen ekonomik ömrünü doldurmuş binaların kentsel yenileme projesiyle yenilemeyi hedefliyoruz. TOKİ başkanımız Haluk Karabel’in ilçemizi ziyaretinde kendisine düşüncelerimizi söyledik. Burada kentsel yenileme zaruretini bildirdik. Kendiside bizzat olarak bölgeyi yerinde gördüğü için haklı bir talepte bulunduğumuzu ifade etti. Ardından çalışmalara başladık. TOKİ kamulaştırmayı bizden istedi. Bizim kamulaştırma yapma imkanımız olmadığını söyledik. Bize gönderilen protokolün değiştirilmesini istedik. Birkaç gün önce yeni protokolü yaptık. Kamulaştırılması ve projesi de tamamen TOKİ tarafından yapılacak. Belediyemizden iki kişi TOKİ’den de bir kişi olmak üzere üç kişilik bir heyet kurulacak. İnanıyorum ki projesi hızlı bir şekilde bu yaz bitirilecektir. İnşaat olayına da bu yaz başlanabilir mi bilemiyoruz. Çünkü kamulaştırma uzun sürebilir. Fakat yinede bir adım atmış olduk” şeklinde konuştu.

Bu alanda dört yüz civarında daire olacağını da ifade eden Minder; “Buda Güneysu ilçemizin ne zamandır hasretini çektiğimiz sosyal konut projesiyle hayata geçmiş olacaktır. Hem de vatandaşlarımızı TOKİ marifetiyle uygun ev sahibi yapmış olacağız. Yine başka bir düşüncemiz daha var oradaki eski binaların yerine çarşı yapmayı düşünüyoruz. Yine oradaki camiyi yıkıp yerine yeni bir cami yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle Köprübaşı dediğimiz o yeri kötü görüntüsünden kurtarmış olacağız. Güneysu ilçemizde yapılan mimarilerde yöresel mimariyi vurgulamada özen gösteriyoruz. Zaten bu Başbakanımızın da bir hassasiyetidir. Burada da yapılan projede yöresel mimarinin vurgulamada özen göstereceğiz. Tabi ki burada benden sonra gelecek olan Belediye başkanı kardeşimizin TOKİ’yi sıkı bir şekilde takip etmesi işi daha da hızlandıracaktır. Benin bir ayım kaldı. Ben protokolü yaptım temellerini hazırladım. Artık gerisi gelecek olan Belediye Başkanı olan kardeşimize kalmıştır” diye konuştu.